HOVC 3- Sc Erica 3

HOVC 3- Sc Erica 3

Op een mooie zondagochtend stond voor HOVC 3 de thuiswedstrijd tegen SC Erica op het programma. Na de zakelijke overwinning van de week ervoor, was er goede hoop op een positief resultaat. Ook vanwege het meespelen van een aantal goed bruikbare leenspelers. 

De ploeg van leidersduo Oost en Meursing trad aan in het traditionele 4-3-3 systeem met snelle buitenspelers. Wouter Lanting fungeerde als balvaste spits. 

Erica begon vrij sterk aan de wedstrijd. Het creëerde een aantal mogelijkheden en na een moment van miscommunicatie achterin bij HOVC, kon de 0-1 kinderlijk eenvoudig binnen worden geschoten. HOVC leek niet enorm onder de indruk en kwam zelf wat beter in de wedstrijd. Dit resulteerde in een fantastische aanval, waarbij linksback Vince Bouma prachtig weg werd gestuurd in de diepte. Vince behield het overzicht en gaf Anton Zwiers de bal op een presenteerblaadje. Ondanks dat Anton in zijn hoofd al had gescoord, miste zijn schot precisie. 

Toch lukte het HOVC om de gelijkmaker te produceren. Leenspeler Robin van der Laan schoot van grote afstand en krulde de bal heerlijk in het doel. De wedstrijd golfde na deze gelijkmaker op en neer. Erica had de meeste dreiging, maar het was HOVC dat op voorspong kwam. Leenspeler Luuc Kimmel werd weggestoken door Jesper de Graaf. Hij kon alleen op de doelman af en faalde niet: 1-2. De voorsprong leek HOVC goed te doen. Erica kwam namelijk veel minder in het stuk voor en de wedstrijd was onder controle. Balverlies op het middenveld leidde echter een gevaarlijke counter van Erica in. De ervaren aanvallers van Erica laten zo’n kans niet onbenut; 2-2. 

Na de rust werd Erica erg dreigend. Het team beschikt over een aantal goede voetballers die op hoger niveau actief zijn geweest. Dit werd duidelijk in een aantal flitsende aanvallen, waarbij drie keer werd gescoord. Met een 2-5 stand was de wedstrijd wel beslist. In de absolute slotfase deed HOVC nog wel wat terug. Luuc Kimmel schoot knap raak uit de draai en bepaalde de eindstand op 3-5.

Volgende week wacht een vrij weekend voor HOVC 3, waarin er op kan worden geladen voor de ‘mustwin’ tegen SVV’04. Leenspelers bedankt voor de hulp!

Koen