HOVC Vr1 – Valthermond Vr1

HOVC Vr1 – Valthermond Vr1

Woensdag 24-04.

We beginnen gespannen aan de wedstrijd. Er komt een terugspeelbal op Bionda, wat resulteert in een corner voor Valthermond. Gelukkig neemt HOVC de bal over via Emma, Mirjam en Mila aan de linkerkant.
Helaas schiet Emma in het zijnet.
De wedstrijd gaat op en neer. Als Valthermond aan de bal zijn, zoeken ze direct de spits op, maar gelukkig staan Marlijn en Andrea goed op te letten. Aan onze kant komt de bal een keer voor de voeten van Kim, maar helaas in de handen van de keeper. Een mooie bal van Jente beland helaas bij niemand.
Via As en Ien in het centrum wordt de bal geregeld verlegd van links naar rechts. Aan de linkerkant weten Emma en Mila elkaar goed te vinden, maar helaas resulteert dat nog niet in een doelpunt.
Aan de andere kant voetbalt Bionda lekker mee.
Kim wordt even neergelegd door een speler van Valthermond, vrije trap levert niks op. Jasper staat in de oude kleuren van HOC een goede wedstrijd te fluiten.
Valthermond gooit het op een counter, maar Mirjam schermt goed af en Bionda duikt op de bal, hebbes!
De bankzitters van de 1e helft zijn trouwens Britt, Nicky, Leonie, Linda en twee daadwerkelijke spelers: Marin en Nina.
Valthermond lijkt op steam te komen, maar dan schept Marit de bal.
Het einde van de eerste helft gaat op en neer, maar nu is het tijd voor koffie!

In de tweede helft moet Bionda alweer gauw aan de bak, wat een redding! De corner die hieruit volgt is ook een prooi voor onze Bion.
Na zo’n tien minuten spelen wordt er gewisseld. Marin en Nina gaan erin voor Marit en Emma. En nog een fantastische redding van Bionda, 1 op 1 komt er een speelster van Valthermond, maar Bionda biedt vakkundig dekking.
Oja… Mila schiet het in de hamstring en Emma gaat er na twee minuten rust weer in. Inez is lief, ze helpt de tegenstander met een kramp aanval. Jasper doet ook even mee en pakt het andere been. Wat een uitzicht.
Een supersonische ingooi van Marin die over twee man van Valthermond gaat, op Jente. Jente speelt vervolgens nog een extra mannetje uit. De bal komt voor het doel, maar helaas in niemandsland.
Inez speelt een steekbal op Jente, ze kapt en schiet. Helaas weer in het zijnet.
Aan de kant staan we weer versteld van het ingooitalent van Marin. Verschillende ballen van de rechterkant komen voor, maar we krijgen ze er niet in. As gooit er nog even wat positiviteit in: ‘kom op meiden, gaat lekker’. Wat echt zo is.

We krijgen een loopneus aan de kant. Oja.. nog drie… drie minuten voordat ik stop. (Dit kennen trouwens alleen de telekids kijkers). –> oftewel, de generatiekloof beginnen we te voelen!
In de laatste minuten komt Valthermond een aantal keer erg gevaarlijk voor het doel, maar gelukkig vijden ze het net niet.
Kim krijgt kramp en gaat eruit, Nina komt erin. Bal van de keeper van Valthermond komt bij Marlijn en die haalt uit. De bal stuit net niet over de keeper.
Jasper fluit af, 0-0!
Puntje in de pocket.