SMALLE WEDSTRIJDSELECTIE DEERT HOVC JO15-1 NIET TEGEN RAPTIM JO15-3

SMALLE WEDSTRIJDSELECTIE DEERT HOVC JO15-1 NIET TEGEN RAPTIM JO15-3

Zaterdag 20 mei mocht de JO15-1 van HOVC voor de laatste wedstrijd van deze voorjaarscompetitie om 10.00 uur in Coevorden aantreden tegen Raptim JO15-3. Het weer was perfect en ook de grasmat lag er bijzonder fraai bij op het mooie sportcomplex van de blauw-witten uit de Ganzenstad. Mede door een aantal blessures hadden we deze ochtend precies 11 spelers, maar dat weerhield onze toppers er niet van om na vier eerdere, vruchteloze pogingen alsnog de eerste uitzege van dit voorjaarsseizoen te boeken. Na ruim 70 minuten voetbal stond er 1-3 op het scorebord in Coevorden.

Na bijna vier weken zonder wedstrijd mochten we dus eindelijk weer eens aan de bak. We begonnen in onze vertrouwde 4-3-3-opstelling en kenden een droomstart. Linksvoor Sam brak goed door en joeg de bal na amper twee minuten hoog tegen de touwen. HOVC had de zaakjes daarna defensief goed op orde. Bram en Floris Jan waren heer en meester centraal achterin. De thuisploeg had echter wel een paar sterke middenvelders waar captain Danny, stofzuiger Jesper en linkspoot Ahmed de handen soms aardig vol aan hadden. Het spel golfde op en neer in de eerste helft en goalie Maikel moest een paar keer handelend optreden met zowel handen als voeten. Aan de andere kant kreeg HOVC kansjes om de voorsprong te verdubbelen, maar Daan en Nina vonden vaak een goede keeper van Raptim op hun weg naar het doel. De aanval over de rechterkant marcheerde goed met Gijs, Jesper en Daan. Dat resulteerde in een paar goede doelpogingen, maar in de eindfase ontbrak het soms net even aan de nodige scherpte. Linksback Jasper had dit keer een sterke tegenstander, maar hield zich knap staande en liet zich ook aanvallend gelden. Vlak voor rust ranselde Maikel nog knap een hard schot uit het doel zodat we met een nipte 1-0 voorsprong aan de thee mochten.

Raptim kwam in de tweede helft goed uit de kleedkamer en HOVC had het even lastig met de snelle spitsen van de thuisploeg. Maar gaandeweg de tweede helft nam HOVC het inititiatief toch weer over. Nadat onze velugelspitsen Sam en Daan al een een paar goede kansen hadden gehad, was het uiteindelijk Danny die na een scrimmage uit een corner de bal via de paal voor zijn voeten kreeg en de 2-0 binnen prikte. Dat gaf de elf spelers van HOVC iets meer lucht op deze toch wel warme zaterdagochtend. Toch bleek de wedstrijd nog niet gespeeld, want niet lang na onze 2-0 scoorde Raptim bijzonder fraai de 2-1 uit een vrije trap. HOVC ging meteen op zoek naar de bevrijdende derde treffer, maar in de afronding zat het vaak net niet mee. Totdat Jesper vanaf links een corner mocht nemen. Met een prachtige curve scoorde hij rechtstreeks uit een hoekschop en verraste daarmee de sterke keeper van Raptim in de verre hoek. Raptim gaf zich nog steeds niet gewonnen, maar onze solide defensie gaf weinig tot niets meer weg. Vlak voor tijd had Sam ook de 4-1 nog op zijn schoen, maar in plaats van simpel een hoek uit te zoeken zag hij de bal in al zijn ijver jammerlijk over de achterlijn hobbelen. Dat mocht de pret echter niet drukken, want even later floot de scheids voor de laatste keer en was de eerste voorjaarsoverwinning op vreemde bodem een feit. Dankzij deze verdiende en zwaarbevochten zege eindigt HOVC JO15-1 op een verdienstelijke vierde plek in de derde klasse.