Valthermond Vr1 – HOVC Vr1

16 maart 2024

Het zonnetje schijnt en niet alleen de lucht is blauw, maar ook de shirts van beide teams. De vraag of er andere shirts kunnen komen is gesteld, maar toch gaan we beginnen.
We zijn vandaag compleet qua beschikbare speelsters. Saskia, Kim en Naomi bezetten de bank. Ze zijn in gezelschap van Kelly met haar krukken en Leonie, ondergetekende.
Mandy ligt lekker met de kleine Mara te genieten van haar gezinnetje.
De vaste supporters Goos en Hilly zijn er ook.
Britt trapt af. De 11 speelsters staan op scherp. Een paar leuke acties om te noemen.
Emma krijgt de bal, draait prachtig weg en speelt naar Janine. Zij geeft een goede voorzet op Britt, maar die heeft net te kleine voeten en weet de bal niet te raken.
Al snel zijn ze op onze helft, maar geen spanning. Bionda doet goed mee en vraagt om de bal, krijgt hem ook en zorgt er weer voor dat deze weer naar de andere helft gaat.
Saskia en Kim gaan warmlopen. Marit moet er vanaf, want ze heeft een bloedneus van de bal die 20 minuten geleden op haar neus was gekomen. Dit detail had ik even gemist en dus vergeten te noteren.
Vlak daarna komt Valthermond bij ons doel, maar daar is onze speedy Andrea. Zij weet de ballen goed weg te krijgen daar achterin.
Een donkere wolk komt boven het voetbalveld, het zonnetje verdwijnt, maar onze strijdlust gelukkig niet.
Bij Saskia helemaal niet, zij is aan de bal, tikkie op Janine maar dat werd helaas niets.
Astrid en Inez lopen wederom weer de longen uit hun lijf op het middenveld. Voor die conditie van Astrid zou iedereen van het team een moord voor doen.
Intussen zit Kim nog steeds op de bank, wel warm gelopen. Dit was in ieder geval goed voor de stappenteller.
Ook Ankie komt ons vergezellen met haar appel. Alleen de appel had ons al vrij snel weer verlaten.
Terug naar het voetbal. Britt en Emma houden het veld mooi breed. De scheids reageerde niet op het vlaggen van Joey, dus er wordt doorgespeeld, maar gelukkig staat daar Marlijn. Zij zit lekker in de wedstrijd. Ze pakt de bal en geeft deze weer mooi naar voren mee. Janine wordt naar de grond gewerkt, dus een vrije bal voor ons die genomen wordt door Andrea. Dit loopt op niets uit. Vlak daarna een vrije bal voor Valthermond, ook dit loopt op niets uit, want daar stond Inez. Die wist er wel raad mee.
De scheids en hun vlagger waren het wel met elkaar eens, want toen Janine een mooie bal van Astrid kreeg werd er gevlagd en gefloten voor buitenspel. Jammer dit. Ondertussen schijnt het zonnetje weer en kunnen de beentjes misschien wel een beetje bruin worden. Astrid, heb jij je wel ingesmeerd?
Bijna rust…. maar Valthermond weet nog op onze helft te komen waar Mirjam en Fleur een stokje voor steken. Mirjam draait slim om haar man waardoor Bionda de bal rustig kan pakken. De bal gaat uit, Mirjam gooit in op Emma en…. wat een aanname! Emma gaat er voorbij en geeft een voorzet. Maar helaas.
Na nog een spannende aanval van Valthermond wordt Fleur op de grond gewerkt. Puck laat ook eens van zich horen en roept naar de scheids dat dit toch een vrije bal is? Maar eigenlijk wisten we al wel dat we die niet zouden gaan krijgen.
Dan maar rust… Thee! Oh nee… ranja….
Kim erin voor Emma. Naomi gaf aan dat ze last heeft, dus zij zit nog wel even goed op de bank. HOVC heeft er nog zin in.We hebben leuke aanvalletjes, maar verliezen de bal elke keer weer te snel. Wanneer we dan wel dichterbij het doel komen wordt er vanaf de bank maar één ding geroepen: SCHIET!!! En dat gebeurt door Inez, maar zonder resultaat.
Dan weer naar onze helft. Gelukkig staat Mirjam daar: onze heerlijke, altijd stabiele factor daar achterin. Andrea neemt de bal weer mee de goede kant, Britt houdt het spel breed aan de rechterkant, maar een gaatje vinden we nog niet.
Daar ligt Janine… last van haar enkel (en van gisteravond) en vraagt om een wissel. Dus Marit erin. Naomi heeft besloten dat ze op de bank blijft zitten.Voor vandaag zijn er wissels genoeg, dus krachten sparen.
Inez in de sprint. Ze krijgt een paas tussendoor en rent naar voren en schiet…net te laat waardoor haar mannetje in de weg stond.
Saskia gaat er nu uit. Ze is gisteren 35 geworden. De oudste van het team (kan ik nu nog zeggen) en nog zo shinen! Emma gaat er voor haar in en meteen in actie. Een schot! Nee….Nog een schot…Nee… Nog een schot….Nee….
Potverjandubbeltiemij
Op de bank willen we Kim voeren. Zij had er in de rust druk mee dat ze haar banaan niet op kon eten, dus moest en zal dat nog gebeuren. Leonie is een feeder, dus die zorgde er wel voor. Het duurde wel even, maar de banaan is op en ook nog eens door Kim.
Fleur heb ik nog amper genoemd, maar die staat echt lekker te spelen.
De scheids krijgt het een beetje moeilijk met de stand 0-0, want die begint anders te fluiten en dit is niet in ons voordeel. Gelukkig vond hij het zelf wel grappig, dan kon er tenminste nog iemand om lachen. Helaas drukte het de sfeer behoorlijk.
En de scheids krijgt zijn zin. Valthermond weet er door te komen en de bal in het net te krijgen 1-0.
Nu is het voor ons alles of niets. Andrea naar voren, hup! Emma kon er nog een voorzet uit krijgen, maar helaas.Saskia krijgt nog een kansje…ze rent en rent en rent..maar de bal komt naast het doel..
En bij die actie eindigt de wedstijd…Helaas pindakaas…
Eindstand: 1-0 in het voordeel van Valthermond