Verslag Zondag 17 september HOVC 5 – CEC 2

Verslag Zondag 17 september HOVC 5 – CEC 2

Het wekkertje ging al vroeg op de zondagochtend, tijd om weer een mooi potje te voetballen. Het weer was perfect, niet te koud, niet te warm en het veld was nog een beetje vochtig van de ochtenddauw.
Na een heerlijke bak koffie konden wij onze blauw-zwarte tenues aantrekken.

De warming-up beloofde veel goeds en zo startte wij na het fluitsignaal sterk aan de wedstrijd.
Beide teams creëerden kansen maar deze werden niet benut. De verdediging stond als een huis, maar toch brak CEC er door. Gelukkig werd er goed gebruik gemaakt van de buitenspelval.
Stef stak zijn vlag de lucht in en zo stak hij ook een stokje voor deze gevaarlijke aanval.
Er vielen geen doelpunten en dus gingen wij met 0-0 de rust in onder het genot van een sterk kopje thee.

In de tweede helft moest er wat veranderen, wij moesten wat korter op de man staan. Dit liet Martin niet ongehoord. Minuut 46: vrije trap CEC.
CEC probeerde een creatieve variant, maar dit werd doorzien door ervaren gastspeler Jos Deen.
Beide teams creëerden opnieuw kansen, maar het was HOVC 5 die het gevaarlijkst was. Door een slimme pass kwam Jan voor een scoringskans te staan, hij schoot hard maar het schot werd net geblokt door een verdediger en de bal rolde rond de 16 recht in de voeten van Nick. Levensgevaarlijk vanaf deze positie bedacht hij zich niet en schoot de bal snoeihard in de rechter kruising. 1-0.
HOVC 5 was opnieuw in de aanval en dit zorgde voor een gevaarlijke kans voor Roy, helaas zonder succes. Hij liet zijn kop echter niet hangen. Na een hoekschop genomen door specialist Marco, werd hij vrij gelaten en dit strafde hij af door de bal tussen verdediger en keeper in het net te koppen. 2-0. Hiermee gooide Roy al zijn frustratie van zich af, de blijdschap was weer te zien en zo liet hij zijn afgetrainde lichaam zien aan het publiek, die logischerwijs laaiend enthousiast reageerde.
Na de 2-0 was het volhouden tot het eindsignaal. CEC kwam nog tot een scoringskans maar onze derde keeper Messi hield de 0 door een katachtige redding.

Eindstand 2-0 HOVC 5